01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg

sggwDnia 09.12.2015 klasa IIc wraz z wychowawczynią p. Beatą Paczos wzięła udział w warsztatach na SGGW w katedrze żywienia człowieka. Tematem zajęć były: "Ocena sensoryczna żywności" oraz "Antropolog - profesjonalista, czyli jak ocenić własny stan odżywienia".
W trakcie warsztatów uczniowie rozpoznawali zapachy i smaki w specjalistycznym laboratorium. Uczyli się również jak obliczyć swoje BMI czyli wskaźnik masy ciała (z ang. Body Mass Index), sprawdzając przy tym masę własnego ciała, wzrost, grubość tkanki tłuszczowej, ciśnienie tętnicze oraz podatność na otyłość. Uczniowie aktywnie brali udział w ćwiczenia i eksperymentach. Warsztaty na SGGW były ciekawą, alternatywną lekcją o odżywaniu.

Początek strony